Wat zijn probiotica in huidverzorging?

Wat zijn probiotica in huidverzorging en wat doen ze?

Probiotica duiken overal op. De voordelen van het consumeren van probiotica zijn bekend, maar de laatste tijd wordt er steeds meer gepraat over probiotica en hun impact op de gezondheid van de huid.

Waarom worden probiotica in huidverzorging zo populair?

Huidverzorgingsmerken over de hele wereld lanceren probiotica producten en (sk)influencers beginnen de trend te zien. Waarom worden probiotica in huidverzorging zo populair? Wat zijn de voordelen voor uw huid en hoe moet u deze implementeren in uw huidverzorgingsroutine?

Onze huid herbergt biljoenen goede en slechte bacteriën. Ze zijn als een eerste verdedigingslinie tegen infectie en milieuschade. Deze bacteriën zijn ook erg goed in het reguleren van de pH-waarde van je huid en helpen je huid er stevig en gezond uit te zien.

Het microbioom van de huid kan uit balans worden gebracht door slechteriken, zoals beschadiging door de zon, irriterende huidverzorgingsproducten, voeding of verontreinigende stoffen in de lucht. Dit kan leiden tot aanhoudende huidproblemen zoals droogheid, acne, gevoelige en/of gevoelige huid. Klinkt bekend? Probiotica huidverzorging is het proberen waard, het kan helpen de balans te herstellen waarin goede bacteriën gedijen. En de bloei van goede bacteriën betekent een gezond ogende huid!

Probiotica helpen dus om het microbioom van de huid te stabiliseren. Wanneer u het microbioom van uw huid stabiliseert, kunt u:

  • het huidoppervlak versterken tegen indringers van buitenaf
  • factoren verminderen die een gevoelige, rode huid veroorzaken
  • help je huid de pH-balans te herstellen
  • het vermogen van uw huid om zichzelf te hydrateren verbeteren
  • tekenen van uitdroging en dat ongemakkelijke strakke gevoel dat daarmee gepaard gaat, te verbeteren.

Klinkt geweldig toch? Alvorens je een sprint neemt naar de probiotica huidverzorgingsafdeling, is er nog wel een kanttekening. Probiotica laten de beste resultaten zien als het om huidverzorging gaat als je ze combineert met prebiotica.

Prebiotica in huidverzorging

Prebiotica helpen probiotica te gedijen, ze helpen ze te groeien en bloeien, zodat ze hun werk kunnen doen door het microbioom van je huid te stabiliseren. Wanneer probiotica afbreken op je huid, creëren ze ook heilzame stoffen voor je huid zoals hyaluronzuur, vitamines en peptiden. We noemen ze postbiotica.

Het zijn al deze ‘biotica’ die samenwerken die de populaire huidvoordelen creëren waar alle probiotica huidverzorgingsmerken reclame voor maken.
De meest voorkomende stammen in probiotica huidverzorging zijn Lactobacillus, Bifidabacterium en Vitreoscilla. Als het gaat om prebiotische vezels zullen we xylitol, glucomannan en oligosachariden zien.

Hoe moet ik probiotica huidverzorging in mijn routine implementeren?

Er zijn veel huidverzorgingsproducten met probiotica erin, van reinigingsmiddelen tot vochtinbrengende crèmes. Sommige zijn misschien effectiever dan andere, maar je zult moeten proberen wat voor jou en je huid werkt. We raden aan om te beginnen met één probiotisch product in je huidverzorgingsroutine, om te zien hoe je huid erop reageert. Geef het een paar weken voordat je een ander product toevoegt of probeert.

Dus als het gaat om probiotica in huidverzorging, denken we dat het het proberen waard is. Let op de merken waar je ze van koopt en probeer de beste combinatie voor jouw huid te vinden. Onthoud dat de huid van iedereen anders is, dus wat voor je moeder, zus of beste vriend werkt, werkt misschien niet voor jou.

deel deze blog:

Facebook
Twitter
Pinterest