Hoe probiotica het beste bewaren? Tips voor optimale overleving van probiotische stammen.

In deze blog duiken we dieper in hoe je probiotica producten het beste kan bewaren en welke factoren de overleving van probiotische stammen beïnvloeden.

Hoe probiotica het beste bewaren? Tips voor optimale overleving van probiotische stammen.

Probiotica zijn levende micro-organismen die van nature voorkomen in onze eigen microbioom en tal van gezondheidsvoordelen bieden wanneer ze in voldoende hoeveelheden aanwezig zijn. Het behouden van de levensvatbaarheid en werkzaamheid van deze gunstige bacteriën in probiotica producten is cruciaal om optimaal te profiteren van hun positieve effecten op onze gezondheid. In deze blog duiken we dieper in hoe je probiotica producten het beste kan bewaren en welke factoren de overleving van probiotische stammen beïnvloeden.

Wanneer overleven probiotische stammen het best?

Probiotische stammen zijn gevoelig voor verschillende omgevingsfactoren zoals temperatuur, vochtigheid, licht en zuurstof. Over het algemeen overleven de meeste probiotische stammen het best bij lagere temperaturen, zoals in de koelkast (4-8°C). Bij kamertemperatuur of hogere temperaturen neemt de levensvatbaarheid van de bacteriën sneller af, waardoor de werkzaamheid van het probioticum vermindert.

Naast temperatuur speelt de luchtvochtigheid ook een belangrijke rol. Een te hoge luchtvochtigheid kan leiden tot de groei van ongewenste schimmels en gisten, terwijl een te lage vochtigheid de bacteriën kan uitdrogen. Daarom is het belangrijk om probiotica te bewaren in een droge omgeving met een relatieve luchtvochtigheid van minder dan 60%.

Blootstelling aan zuurstof en licht kan ook schadelijk zijn voor probiotische stammen. Veel probiotische bacteriën zijn anaeroob, wat betekent dat ze geen zuurstof nodig hebben om te overleven. Blootstelling aan zuurstof kan leiden tot oxidatieve stress en de dood van de bacteriën. Daarom worden probiotica vaak verpakt in ondoorzichtige, luchtdichte verpakkingen om ze te beschermen tegen zuurstof en licht.

Hoe en waarom bewaart VLife zijn probiotische producten gekoeld?

Bij VLife nemen we de kwaliteit, duurzaamheid en werkzaamheid van onze probiotische producten uiterst serieus. Wij zorgen ervoor dat de probiotische stammen optimaal overleven tot ze bij julllie, de consument, zijn.

 Bij VLife kiezen we ervoor om onze probiotische producten gekoeld te bewaren om verschillende redenen:

  1. Maximale levensvatbaarheid: Door onze producten gekoeld te bewaren, zorgen we ervoor dat de probiotische stammen optimaal overleven en hun werkzaamheid behouden.
  2. Duurzame verpakkingen: Onze verpakkingen zijn speciaal geschikt om probiotische producten in te bewaren, en zijn daarbij ook biologisch afbreekbaar.
  3. Optimale kwaliteit: Koeling helpt bij het behouden van de stabiliteit en integriteit van de probiotische stammen, waardoor we consistente en hoogwaardige producten kunnen leveren.
  4. Langere houdbaarheid: Gekoelde opslag verlengt de houdbaarheid van onze probiotische producten, waardoor consumenten langer kunnen profiteren van de gezondheidsvoordelen.
  5. Consumentenvertrouwen: Door onze producten gekoeld te bewaren, tonen we onze toewijding aan kwaliteit en werkzaamheid, wat het vertrouwen van de consument in onze producten versterkt.

 Bij VLife streven we ernaar om onze klanten de best mogelijke probiotische producten te bieden. Door onze producten gekoeld te bewaren, kunnen we garanderen dat de probiotische stammen optimaal overleven en hun gunstige effecten op de gezondheid maximaal tot uiting komen.

We hopen dat deze blog je meer inzicht heeft gegeven in hoe je probiotica het beste kunt bewaren en waarom gekoelde opslag zo belangrijk is voor de werkzaamheid van deze gunstige bacteriën. Bij VLife blijven we ons inzetten voor innovatie en het leveren van hoogwaardige probiotische producten om jouw gezondheid en welzijn te ondersteunen.

Zijn er vragen over onze producten? Schroom dan niet om ons een mail te sturen. We helpen en adviseren jou graag! 

deel deze blog:

Facebook
X
Pinterest
LinkedIn