Probiotica voor huisdieren

Probiotica voor huisdieren

We kunnen gerust zeggen dat probioticas blijven. Veel mensen hebben ze onderdeel gemaakt van hun dagelijkse routine en ervaren de voordelen ervan op hun gezondheid. Dus, het zal waarschijnlijkHet zal je waarschijnlijk niet verbazen dat dit ook is overgewaaid naar de wereld van het welzijn van huisdieren. Steeds meer mensen geven hun huisdieren probiotica. Maar zijn de gezondheidsvoordelen voor onze huisdieren vergelijkbaar met die voor mensen?

Probiotica voor honden

We beginnen nog maar net de voordelen van probiotica voor honden te begrijpen. Dierenartsen en onderzoekers ontdekten dat probiotica voor honden kunnen meerdere positieve effecten hebben op de gezondheid van je hond. Daarom worden probiotica voor honden elke dag populairder.

Net als bij mensenDe darmen van onze hond bevatten miljarden bacteriën die we samen het microbioom noemen. Als het microbioom uit balans is, kunnen er verschillende symptomen optreden, zoals overmatige gasvorming of diarree. Met behulp van probioTics verlagen de pH in de darmen, waardoor de goede darmbacteriën van de hond beter gedijen.probiotica huisdieren

Er zijn verschillende omstandigheden die een onbalans in de darmgezondheid van uw hond kunnen veroorzaken. De meest voorkomende redenen zijn veranderingen in de omgeving en het innemen van antibiotica.
Wat probiotica kunnen doen voor uw hond:

 • Moduleren van het immuunsysteem
 • Helpt de spijsvertering
 • Hebben voordelen voor de darmen door de productie van korte-keten vetzuren, die schadelijke bacteriën remmen
 • Preventie of verlichting van allergieën en atopische ziekten
 • Preventie van antibiotica-geassocieerde diarree

Probiotica voor katten

Net als honden heeft uw kat baat bij een gezond en evenwichtig microbioom. Ze hebben een heel ander spijsverteringsstelsel en daarom denken sommige onderzoekers dat katten nog meer baat hebben bij probiotica dan honden. Probiotica helpen de spijsvertering en de algehele gezondheid van uw kat te reguleren. Klinkt goed, maar hoe weet je wanneer en of je je kat probiotica moet geven?

Wat probiotica kunnen doen voor uw kat:

De immuniteit van katten hangt nauw samen met de gezondheid van het spijsverteringskanaal, en als dat van slag is, kan de immuniteit van de kat daaronder lijden. De oorzaken kunnen kwalen zijn zoals IBD (inflammatoire darmziekte), infecties of de kat die gewoon iets binnenkrijgt wat ze niet mag. IBD is een veel voorkomende aandoening die veel katten in de loop van hun leven ontwikkelen.

Probiotica voor katten zouden ook kunnen helpen:

 • Diarree voorkomen en/of verminderen
 • De darmen opnieuw voeden met nuttige bacteriën nadat uw kat een antibioticakuur heeft gehad.
 • Verbetering van de spijsvertering
 • Boost het algehele immuunsysteem.

U kunt uw kat probiotica geven voor een bestaand probleem, maar sommige dierenartsen adviseren om probioticasupplementen deel te laten uitmaken van de dagelijkse routine. Onderzoekers zeggen dat het de ontwikkeling van spijsverteringsproblemen tegengaat.

Wanneer u uw kat probiotica gaat geven, moet u kiezen voor de probiotica met de hoogste CFU (colony forming units) en niet voor slechts één soort bacterie. Diversiteit is belangrijk bij het kiezen van probiotica voor uw kat.

Paarden probiotica

Uit onderzoek blijkt dat het gebruik van probiotica ook gunstig kan zijn voor paarden. Wanneer een paard herstellende is na een ziekte, of wanneer zijn spijsverteringsstelsel wordt blootgesteld aan de stress van wedstrijden of veranderingen in de routine.
Probiotica kunnen de algemene gezondheid en spijsvertering van uw paard helpen verbeteren. Ze helpen de pH-waarde, de voederefficiëntie, de opname van voedingsstoffen en de gezondheid van het immuunsysteem op peil te houden.

Wat probiotica kunnen doen voor je paard:

 • Het immuunsysteem versterken
 • Beschermen tegen de gevolgen van stress
 • Bijwerkingen van antibiotica verminderen
 • Bevorderen van een efficiënte spijsvertering
 • Beschermen tegen maagproblemen

Het onderzoek is bij paarden nog niet zo ver ontwikkeld als de studies die de voordelen voor katten en honden aantonen, dus het is altijd verstandig een dierenarts en voedingsdeskundige te raadplegen als je overweegt probiotica toe te voegen aan het voer van je paard.

Zijn de gezondheidsvoordelen van pre- en probiotica dezelfde voor dieren als voor mensen?

Een gezond evenwicht van bacteriën is belangrijk voor mensen en huisdieren. Wij raden echter aan uw huisdieren probiotica te geven die speciaal zijn ontwikkeld voor uw kat, hond of paard.

Dus, moet u uw huisdier probiotica geven?

Het geven van gezonde bacteriën aan uw huisdieren kan een positieve invloed hebben op gastro-intestinale complicaties, leverziekten, mentale instelling, gebitsaandoeningen en gedragsstoornissen.

Wij raden u aan eerst met uw dierenarts te overleggen en hem te betrekken bij het geven van probiotica aan uw huisdier.

deel deze blog:

Facebook
Twitter
Pinterest