De intieme zone van de vrouw

Vaginale problemen bij vrouwen is een probleem wat wereldwijd speelt. Om de gezondheid van de intieme zone te bevorderen, kan je probiotica innemen. Maar wat is dit precies en wat zijn de voordelen?

VLife van Vital Products

Vaginale problemen bij vrouwen is een probleem wat wereldwijd speelt. Jaarlijks zijn er een biljoen vrouwen die vaginale problemen ervaren, denk hierbij aan jeuk, irritatie, zwelling, pijn, roodheid en vaginale afscheiding. Dit alles zorgt voor veel ongemak en het is een onderwerp wat te weinig besproken wordt. Om de gezondheid van de intieme zone van de vrouw te bevorderen, kan je probiotica innemen. Maar wat is dit precies en wat zijn de voordelen?

Vaginale microbioom

De vaginale microboom is een dynamisch ecosysteem, en bestaat voornamelijk uit melkzuurbacteriën, zoals Lactobacillus. Deze bacteriën produceren melkzuur, wat helpt bij het handhaven van een zure omgeving in de vagina (de vaginale pH). Een lage vaginale pH is belangrijk omdat het fungeert als een natuurlijke barrière tegen schadelijke bacteriën en schimmels, waardoor het risico op infecties wordt verminderd. 

Verschillende factoren kunnen van invloed zijn op de samenstelling en de balans van het vaginale microboom. Zoals hormonen, seksuele activiteit, hygiëne en antibioticagebruik. En bij een disbalans kunnen infecties en vaginale symptomen optreden. Daarnaast verandert het ook door de verschillende levensfases van de vrouw: geboorte, puberteit en de menopauze. 

Voordelen van het gebruik van probiotica

Door het gebruik van probiotica kan de gezondheid van je intieme zone bevorderd worden. Het kan zorgen voor handhaving van een gezonde balans van bacteriën in de vagina, waardoor de groei van schadelijke bacteriën en schimmels worden geremd. Dit kan helpen bij het voorkomen van vaginale infecties, zoals bacteriële vaginose en vaginale schimmelinfecties. 

Ook kan het gebruik van probiotica de vaginale pH helpen handhaven of verbeteren. Een gezonde vaginale pH (rond de 3,8 en 4,5) creëert een omgeving die ongunstig is voor de groei van schadelijke bacteriën en schimmels. 

VLife voor de intieme zone

In onze collectie hebben we 3 producten voor de intieme zone van de vrouw. Deze zijn voor de diverse levensfasen van de vrouw: tieners, 20+ en de menopauze. Met als doel voor iedereen een optimale balans te creëren van de intieme flora en het ongemak te laten verdwijnen. Het kan zorgdragen voor o.a. hetvolgende: 

Tieners: 

  • Het beter beheersen van je gevoelens in de puberteit
  • Hormonale veranderingen in je lichaam 

20+: 

  • Een optimale balans van de intieme flora 
  • Het voorkomen van irritaties 
  • Het voorkomen van overmatige afscheiding

Menopause 40+: 

  • Het voorkomen van opvliegers 
  • Het voorkomen van stemmingswisselingen
  • Het voorkomen van vermoeidheid 

Onze producten zijn klinisch getest en officieel geregistreerd. Om de meeste profijt te krijgen van de probiotica is het van belang om deze voor een langere periode te gebruiken. 

deel deze blog:

Facebook
X
Pinterest
LinkedIn